Economia 03/05/2023

Les Balears, la comunitat on més puja el preu de l'habitatge en un any, amb un increment d'un 20%

Els immobles de segona mà varen tenir un preu mitjà de 4.045 euros per metre quadrat

2 min
Finques de pisos a Palma./ ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaLes Balears són la comunitat on més puja el preu de l'habitatge en un any en registrar un increment del 20,30%, segons l'informe mensual de preus de venda de pisos.com, publicat aquest dimecres i recollit per Europa Press. Aquest document recull els immobles de segona mà, que, al mes d'abril a les Illes, varen tenir un preu mitjà de 4.045 euros per metre quadrat. Aquesta xifra suposa també un augment mensual de l'1,21%, tot i que interanualment és el repunt més intens en l'àmbit estatal. A més, les Balears va ser l'autonomia més cara en el conjunt de l'Estat, per davant de Madrid, on l'habitatge tenia un preu mitjà de 3.441 euros per metre quadrat, entre d'altres.

D'altra banda, Palma va ser la quarta capital més cara d'Espanya, amb un repunt mensual d'un 1,66%, amb un preu mitjà de 4.149 euros per metre quadrat el mes d'abril, en un llistat liderat per Sant Sebastià, amb un preu de 5.754 euros el metre quadrat. D'un any a l'altre, la ciutat va viure una pujada d'un 19,21%, i es convertí en la capital de l'Estat que més va créixer.

El director d'Estudis de Pisos.com, Ferran Font, assenyala que "tot i l'encariment dels préstecs hipotecaris, el valor del metre quadrat no atura de créixer, i són escasses les capitals on no sigui més car comprar ara que fa un any". Així i tot, Font explica que el refredament dels preus es faci notar en els pròxims mesos, ja que "el que és lògic és que durant aquest any es vagin suavitzant els repunts" i que "abandonin els percentatges de dues xifres perquè no són sostenibles". Pel que fa a la nova llei d'habitatge, "podrien frenar la compravenda per inversió i, per tant, tirar els preus a la baixa de manera directa, en rebaixar-se la pressió".

El preu de lloguer augmenta un 22% a l'Arxipèlag

El preu del lloguer de l'habitatge a l'Arxipèlag ha experimentat un augment del 22% el mes d'abril, en comparació amb el mateix mes de l'any passat, i un creixement del 4,7% mensualment, en relació amb el mes de març. Així ho han reflectit les dades publicades aquest dimecres per la plataforma Idealista.

Segons les xifres, el preu del metre quadrat es va situar, el mes de març, en 15,2 euros, situant-se com la comunitat amb el preu més car. A més, durant aquest any, de gener a abril, ell preu del lloguer ha augmentat un 10,3%.

D'altra banda, les principals ciutats de l'Estat també han registrat pujades enfront de les rendes de l'any passat, com és el cas de Palma, amb un 21,2%; Màlaga, un 24,4%; València, un 20,6%; Barcelona, amb un 18,7%; Madrid, un 10,3%; Sant Sebastià, amb un 9,5%; Sevilla, un 7%, i Bilbao, un 4%.

stats