Demografia
Societat 02/11/2022

Més de dos milions de persones per dia: la pressió humana a les Illes registra el tercer màxim històric

Aquest agost hi ha hagut un increment de l'1,47% respecte de juliol

2 min
Massificació turística al mirador de Sa Foradada

PalmaLa pressió humana que va suportar el territori balear durant el mes d'agost del 2022 va ser la tercera més elevada en tota la història de l'Arxipèlag. Segons les dades que ha publicat aquest dilluns l'Institut d'Estadística de les Balears (Ibestat), durant l'agost varen coincidir de manera simultània 2.048.863 persones a la comunitat autònoma illenca entre residents, turistes i treballadors temporals.

La pressió humana no va donar treva al llarg de tot el mes, i el dia que menys persones van coincidir a les Balears es varen superar els 1,8 milions. En comparació amb l'altre mes punta de la temporada, el juliol, aquest mes d'agost hi ha hagut un increment de la pressió humana d'un 1,47% –el juliol es va arribar als 2.019.141 persones, una xifra també quasi de rècord. I això que el juliol d'enguany ha estat el segon amb més pressió humana –i el cinquè comparat amb tots els mesos de l'any.

La xifra de persones registrades aquest agost és la més elevada que a les Illes des dl mateix mes de 2017. De fet, les 2.048.863 persones que van coincidir a l'Arxipèlag en un dia d'aquest mes és la més elevada de la història, només superada els anys 2017 i del 2016.

A hores d'ara, les xifres confirmen que les Balears han tornat a la normalitat prepandèmia pel que fa a la temporada turística. En els darrers mesos s'ha registrat un increment continu i la paraula 'rècord' ha estat sobrevolant mes rere mes les dades de pressió humana i de persones que passen diàriament o mensualment per l'Arxipèlag.

En aquest sentit, una altra de les dades destacables d'aquest estudi és el nombre mínim de persones que han coincidit simultàniament a les Balears durant el vuitè mes de l'any, que en aquest cas sí que ha batut tots els rècords. Fins ara, la xifra mínima més elevada que s'havia registrat el mes d'agost va ser el 2017, amb 1.843.956 persones. Però el dia d'agost amb menys gent d'enguany ha estat d'1.845.532 persones. Tot i això, aquest mínim és inferior al de juliol d'enguany, amb 1.851.020 persones.

Cal recordar que enguany, tot i la recuperació del turisme i l'increment continu de la pressió humana, les institucions insulars han gastat més de 28 milions d'euros en promoció turística, la despesa rècord en promoció l'any en què la saturació s'ha fet més present.

stats