Societat 26/07/2022

Més de 100 persones arriben en pastera a les Illes en les darreres 24 hores

Entre dilluns i dimarts han arribat a Formentera i Cabrera sis pasteres, segons la Delegació del govern espanyol a les Balears

2 min
Pasteres a Santanyí

PalmaLa xifra de persones arribades en pastera a les Illes ascendeix a 102 en les darreres 24 hores, segons les darreres dades de la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears, totes en aparent bon estat de salut. Entre dilluns i dimarts han arribat a Formentera i Cabrera sis pasteres. D'aquesta manera, enguany ja han arribat 42 d'aquestes embarcacions a l'Arxipèlag amb 726 persones a bord.

Durant el dilluns, 25 de juliol, van arribar a les Balears quatre pasteres, amb un total de 68 persones. La primera, de les 19.10 h, va arribar a Formentera (amb 15 persones), mentre que la segona (amb 20 persones) ho va fer a Cabrera a les 22.40 h. Abans de la matinada, a les 23.15 h va arribar una quarta a Formentera també (amb 12 persones), i a les 23.30 h una darrera, a Cabrera (amb 21 persones). 

Pel que fa a aquest dimarts, 26 de juliol, la xifra total ja ascendeix a les 34 persones. Durant la matinada, Salvament marítim ha interceptat una altra embarcació a les 4.20 h (amb 14 persones) a Cabrera, i al matí n'ha trobat una segona (amb 20 persones) a la mateixa illa a les 12.05 h.

Mateixa tendència

"Estam en la mateixa línia que els dos darrers anys. Estam molt ocupats en tractar de gestionar aquestes arribades de la millor manera possible, garantint els drets de les persones, com a persones migrants, però també tenint en compte que es tracta d'una migració irregular", ha declarat sobre aquestes darreres dades la delegada del govern espanyol a les Illes, Aina Calvo, avui matí. 

Ara bé, Calvo ha reconegut que "migrar és una pulsió de millora de la vida" i que "Àfrica és un continent que patirà de manera encara més dura una fam important derivada de la crisi del cereal". Així, ha advertit que "tot això pot desembocar en una major pressió migratòria a tots els efectes".

stats