Societat 18/03/2023

Més de 1.200 espècies conviuen a la reserva natural de l’Albufereta

En els darrers deu anys, 403 noves espècies han arribat a la zona protegida

ARA Balears
1 min
La reserva natural de s’Albufereta

PalmaA la reserva natural de l’Albufereta hi habiten un total de 1.247 espècies diferents d’animals, plantes, fongs i altres regnes com bacteris i protozous. Segons el darrer estudi dut a terme pel TAIB, en els darrers deu anys 403 noves espècies han arribat a la zona protegida.

El Govern balear ha detallat, a través d'un comunicat, que per regnes, el més abundant és el dels animals, amb 562 espècies. Els grups més diversos dins aquest regne són els insectes, amb 257 espècies, i el de les aus, amb 236 espècies. Les plantes són el segon regne més nombrós: s’han xifrat fins a 488 espècies diferents. Per darrere els segueixen el regne dels fongs, amb 158 espècies, i altres regnes molt menys visibles, com ara els bacteris, protozous i altres.

Tot i que les aus són possiblement les espècies més visibles i les que cerquen majoritàriament els visitants, s’ha de tenir molt present que són precisament els invertebrats (com els insectes, crustacis, mol·luscs i anèl·lids) els que sustenten les xarxes tròfiques de les zones humides com l’Albufereta. Davant aquest fet, el Govern ha remarcat que la seva conservació resulta imprescindible si es vol continuar gaudint de la presència de nombroses aus.

Cal recordar que la Reserva Natural de l’Albufereta fou declarada l’any 2001 i comprèn 211 hectàrees de zona humida, envoltada per terrenys agrícoles de gran valor patrimonial i paisatgístic.

stats