Societat 18/07/2022

Es Mercadal celebra les seves festes amb gran afluència de visitants

La Creu Roja ha atès deu ferits lleus en el 'jaleo'

Iván Martín
1 min
El Caixer David Caules amb el cavall a la plaça del Jaleo.

ES MERCADALLes festes de Sant Martí han tornat després de dos anys cancel·lades a causa de la covid-19. Tot i que avui encara es duran a terme diferents activitats, especialment per als més petits i concerts musicals, els dos jaleos s'han celebrat amb tan sols deu ferits lleus.

Des de divendres, el municipi ha viscut escenes d'elevada presència de visitants, i fins i tot alguns autòctons han assegurat que feia anys que no recordaven unes festes tan concorregudes. El primer toc de flabiol i el jaleo de dissabte van omplir els principals carrers del nucli urbà en un ambient de festa i de retrobament. Les celebracions es van allargar durant tota la nit, mentre que diumenge tornà l'esclat d'alegria a la plaça amb els cavalls i caixers.

Cal remarcar que una de les absències més destacables va ser la del batle, Francesc Ametller, qui recentment va estar ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila amb la covid-19. Ametller donà permís per iniciar les festes, però no va poder viure en directe els jaleos des de la tarima on s'ubiquen els membres de la corporació.

stats