Societat 02/09/2022

Menorca valora donar ajudes per compensar els danys de la pedregada

Serien "similars" a les ajudes de l'any passat després de la DANA de setembre

Iván Martín
1 min
Imatge del tamany de la pedra que va caure aquest agost a Menorca.

MAÓEl Consell de Menorca obrirà "possiblement" una línia d'ajudes econòmiques per compensar els danys ocasionats per la pedregada de mitjan agost i que afectà especialment el camp. De fet, l'associació d'empresaris d'explotacions agràries de Menorca (Agrame) ha demanat en les darreres hores subvencions per la pèrdua de collita de determinats llocs.

L'ARA Balears ha pogut saber de fonts de la Conselleria insular d'Economia i Territori que els tècnics de la institució estan valorant els danys provocats per aquesta inclemència meteorològica. La passa següent serà comprovar que no hi ha cap impediment legal, com per exemple la duplicitat d'ajudes, per formalitzar finalment una convocatòria econòmica.

D'altra banda, aquestes mateixes fonts assenyalen que el procediment serà "similar" al de l'any passat, quan el Consell habilità ajudes per compensar els danys de la DANA que afectà particularment els municipis del centre de l'illa. Cal recordar que Agrame va quantificar els danys de la calabruixada entre 7.000 i 100.000 euros, en funció de la finca, i va apuntar que els termes municipals més perjudicats són Maó, Alaior, Ciutadella i Sant Lluís.

stats