Societat 24/10/2022

Menorca trasllada a la fiscalia les presumptes irregularitats a l'àrea de gestió de residus de Milà

El conseller de Medi Ambient s'ha mostrat contundent: "No hi ha absolutament res a amagar"

Iván Martín
2 min
El conseller Josep Juaneda durant el ple extraordinari.

MAÓEl Consell de Menorca ha aprovat aquest dilluns en un ple extraordinari traslladar les presumptes irregularitats a l'àrea de gestió de residus de Milà a la fiscalia superior de Medi Ambient de les Balears, després de trobar-se restes d'animals morts amb altres fraccions de residus. El debat ha servit per posar les cartes damunt la taula i escoltar els punts de vista de l'oposició. Així, el conseller del PP Adolfo Vilafranca ha fet una exposició dels fets, arran d'unes fotografies publicades pel diari Menorca on apareixien restes d'animals morts, presumiblement, procedents de l'escorxador de Maó, entre la resta de residus.

En aquest sentit, Vilafranca ha recordat que aquestes imatges demostren que s'ha vulnerat la normativa de tractament en matèria de residus i ha exigit a l'equip de govern transparència davant la gravetat dels fets: "Tenim tres possibles escenaris: una actuació intencionada, que suposaria un frau econòmic de l'empresa que ofereix el servei, una actuació no intencionada i que podria relacionar-se amb un acte de negligència de l'empresa per la falta de control, i una tercera que sigui tot fals".

Per la seva banda, el conseller insular de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, ha recordat que s'ha fet una investigació interna i una altra a càrrec del Seprona de la Guàrdia Civil: "No hi ha absolutament res a amagar i no entrarem en un joc d'interpretacions i mitges veritats que distorsionen la informació, ni les conclusions malintencionades". I afegeix: "No tinguin dubtes que arribarem fins al final i si es comprova que ha passat alguna cosa es prendran mesures i es depuraran responsabilitats".

Finalment, el portaveu de Ciutadans, Eugenio Ayuso, ha sol·licitat la dimissió de Juaneda, un extrem que aquest ha rebutjat i ha instat el conseller de la formació taronja a implicar-se i documentar-se sobre la política de residus a Menorca.

stats