Societat 29/06/2022

Menorca promou una prova pilot per arribar amb bus a la posta de sol de Punta Nati

El trajecte té una durada aproximada de 15 minuts

Iván Martín
2 min
Imatge del bus que durà a terme el servei.

CIUTADELLAEl Consell de Menorca impulsa una prova pilot que té per objectiu regular l'accés de visitant a Punta Nati (Ciutadella), en l'horari anterior i posterior a la posta de sol. Aquest servei es posarà en marxa divendres i finalitzarà el 31 d'agost i consisteix en un bus llançadora que arribarà a la zona sense la necessitat d'utilitzar el transport privat. La institució ha recordat que els últims anys aquest espai ha registrat problemes de saturació durant els mesos d'estiu a causa de les visites per presenciar la posta de sol. De fet, aquest mes de juny ja s'han experimentat dificultats en dies puntuals en què la capacitat de l'aparcament s'ha superat i alguns vehicles han estacionat dins el vial, cosa que ha provocat col·lapses a la sortida.

El conseller de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Josep Juaneda, ha remarcat que la prova pilot és el resultat d'una feina transversal entre els departaments de Mobilitat, Cultura i Medi Ambient amb una visió global que pretén resoldre les dificultats que pateix Punta Nati: "És un reclam per les seves espectaculars postes de sol i amb aquesta mesura les persones que hi vulguin anar ho podran fer amb bus, cosa que disminuirà l'impacte sobre una zona protegida apostant per altres formes d'accés als espais naturals que permeten compatibilitzar la preservació del nostre entorn i l'activitat humana".

La via Perimetral de Ciutadella, coincidint amb la majoria de línies de transport públic d'aquest municipi, serà el punt de sortida i retorn de les persones usuàries d'aquest bus llançadora que els traslladarà fins a l'aparcament habilitat de Punta Nati, des d'on es farà la tornada a l'origen. El trajecte té una durada aproximada de 15 minuts. El servei de llançadora serà complementat per un servei d'informació i vigilància que també vetllarà per la protecció de la zona., declarada Lloc d'Interès Comunitari (LIC) dins la Xarxa Natura 2000 europea i Bé d'Interès Cultural (BIC). La prova pilot de bus llançadora es prestarà diàriament, de dilluns a diumenge, durant els mesos de més afluència a aquest espai natural, i gaudirà de dos trajectes d'anada i dos trajectes de tornada amb un horari que s'anirà ajustant a l'hora de la posta de sol.

stats