Societat 27/01/2019

Menorca rep més 400.000 euros per a projectes de conservació del patrimoni natural i cultural amb fons de l'ITS

El 65% d'aquests projectes subvencionats es troben en aquesta illa

Ara Balears
1 min
Imatge d'una de les sínies a restaurar, a Menorca

PalmaEl Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (Fogaiba), organisme depenent de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, ha concedit 67 expedients per a projectes de recuperació de patrimoni amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible per un import total de 408.000 euros. El 65% dels projectes subvencionats es troben a l'illa de Menorca, ja que l'import total de l'ajuda per a totes les illes és de 500.000 euros.

Els projectes es concedeixen per a la rehabilitació o la conservació del patrimoni natural i cultural en zones protegides i consisteix en una ajuda de fins a 10.000 euros el beneficiari per rehabilitar elements patrimonials; recuperar cultius, síquies i aljubs; fer actuacions per afavorir l'avifauna, etc.

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, acompanyat pel director general d'Agricultura i Ramaderia, Mateu Ginard; l'adjunt a la gerència del Fogaiba, Llorenç Mas, i el director insular de Medi Rural i Marí del Consell de Menorca, Miquel Truyol, ha visitat un dels projectes que s'acullen a aquesta ajuda, que pretén recuperar una sínia a la finca Sa Sínia des Bolets.

Les ajudes per a conservació del patrimoni natural i cultural només es concedeixen a beneficiaris situats en espais protegits amb reconeixement de les administracions, com són els de Xarxa Natura 2000 i LECO, Patrimoni de la Unesco i Reserva de la Biosfera.

stats