Tragèdia a la Platja de Palma
Societat 26/05/2024

El Medusa Beach Club havia estat sancionat per infraccions urbanístiques

Els experts municipals no descarten que la terrassa que es va esfondrar fos il·legal

ARA Balears
1 min
La terrassa del primer pis es va esfondrar fins el primer pis i el soterrani.

PalmaEl local que dijous vespre es va esfondrar a la Platja de Palma, el Medusa Beach Club, ja havia estat sancionat per altres infraccions urbanístiques anys enrere, segons han avançat mitjans locals. Aquests expedients sancionadors, relacionats amb obres i reformes, es varen tramitar al Departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma.

La principal hipòtesi apunta que els fets es varen produir a causa d'un excés de càrrega en una estructura antiga. La terrassa del primer pis va fallar i va caure fins a la planta baixa i el soterrani. El balanç de víctimes va ser de quatre morts, una treballadora mallorquina del local de 23 anys, dues joves alemanyes d'uns 20 anys i un senegalès de 44 anys, i 14 ferits.

Els experts municipals no descarten que la terrassa que es va esfondrar fos il·legal, perquè en el seu ús inicial era no transitable, d'acord amb la Inspecció Tècnica de l'Edifici (ITE) que va passar el 2017.

El 2021 el local va passar a ser el Medusa Beach Club; per tant, els expedients per infraccions urbanístiques devien ser anteriors a la inauguració de la nova etapa del negoci. També s'investiga si es va eliminar un pilar entre les dues terrasses que es varen unir.

Arran dels tràgics fets, Cort intensificarà els controls dels negocis a la Platja de Palma per poder saber si altres locals que suporten una alta afluència de gent presenten una estructura adequada i per determinar si "la impunitat urbanística" del Medusa té fonament, ja que l'informe no incloïa la instal·lació d'un restaurant damunt aquella coberta a causa del pes.

stats