Societat 27/05/2021

Medi Ambient presenta la web de l'Oficina de Prevenció de Residus amb l'objectiu d'impulsar l'economia circular

Ciutadans, institucions i empreses podran trobar recursos per aplicar la normativa vigent en aquesta matèria

ARA Balears
2 min
Miquel Mir i Sebastià Sansó han presentat el portal web de l'Oficina de Prevenció de Residus de les Balears.

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, han presentat aquest dijous el portal web de l'Oficina de Prevenció de Residus de les Illes Balears (OPRIB). El Govern ha destacat que l'objectiu d'aquesta eina és actuar com a òrgan dinamitzador, assessor i gestor en matèria de prevenció de residus, així com d'impulsor de l'economia circular.

A la pàgina web, ciutadans, institucions i empreses podran trobar recursos per aplicar la normativa vigent, així com un contacte específic per resoldre dubtes. També hi ha disponibles totes les dades sobre residus de l'Arxipèlag.

Mir ha destacat la importància de posar en marxa una eina com aquesta, ja que "no només donam compliment al mandat de la Llei de residus, sinó que feim un exercici de transparència i posam a l'abast de tothom els recursos disponibles en un format fàcilment consultable".

"L'emergència climàtica és un fet innegable, que només podem mitigar si apostam de forma decidida per canviar el model. Les dades de la web posen xifres al problema, i l'Oficina facilita les eines per canviar-les", ha subratllat el conseller.

A més, a la roda de premsa també s'ha presentat la Guia interpretativa de la Llei de residus per als ciutadans, que se centra en com canviar els hàbits per reduir la generació de residus.

Sansó ha incidit en què l'esperit tant de la Llei com de la guia "és prioritzar" la prevenció de residus." El que pretenem amb aquesta guia és mostrar als ciutadans que hi ha alternatives al que hem fet servir fins ara, i que són alternatives assumibles per tothom", ha assenyalat.

El director general ha explicat que aquest document estarà disponible en línia, ja que incorpora molts de recursos disponibles a la xarxa. A la pàgina web de l'OPRIB, oprib.es, s'hi poden trobar les guies editades, així com el contacte i altres recursos disponibles.

stats