Societat 26/05/2021

La Policia Local i Emaya denuncien 212 incompliments de l'ordenança de residus

Es tracta d'empreses dels polígons de Palma i particulars que no els han tractat correctament

ARA Balears
1 min
Residus Lloseta

PalmaLa Policia Local de Palma i Emaya han aixecat 212 denúncies per incomplir l'ordenança de residus i neteja enguany, segons ha explicat l'Ajuntament de Palma en un comunicat aquest dimecres. "És fonamental la implicació de la ciutadania, el civisme és necessari per millorar la ciutat", ha dit el batle, José Hila.

Des de març, les brigades que supervisen el grau de compliment han registrat 42 denúncies pels següents motius: 28 actes han estat contra empreses dels polígons palmesans per mesclar residus industrials amb el rebuig, vessar restes d'obra o residus perillosos. A més, 13 han estat motivades contra particulars per haver abandonat bosses i residus fora dels contenidors.

Aquestes actes s'estan tramitant per determinar la quantitat exacta que hauran de pagar els infractors. En el cas de les empreses, la multa s'ha de pagar íntegrament i no es pot commutar, com sí que és el cas dels particulars per a sancions inferiors a 300 euros.

A part de les brigades, el servei d'inspecció ambiental d'Emaya ha aixecat en els cinc primers mesos d'enguany 171 actes de denúncia més, la majoria per infraccions relacionades amb la gestió dels residus, però també per embrutar la via pública, deixar excrements de ca o dur els cans sense fermar al carrer.

stats