Societat 26/05/2021

Medi Ambient envia dos polls d'àguila peixatera a València per reforçar-ne la població

Els exemplars romandran en unes instal·lacions del Parc Natural Marjal de Pego-Oliva fins que puguin ser alliberats

Ara Balears
2 min
Un dels polls d'àguila peixatera.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient ha enviat aquest dimarts al Parc Natural Marjal de Pego-Oliva del País Valencià dos polls d'àguila peixatera (Pandion haliaetus) nascuts a Menorca i Cabrera. L'objectiu és reintroduir l'espècie i garantir-ne la supervivència a llarg termini a la costa valenciana, segons ha informat el Govern en un comunicat.

El Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) ha preparat el trasllat dels dos exemplars durant les darreres setmanes i els ha marcat amb anelles identificatives. Ambdós polls han seguit un programa d'alimentació i controls veterinaris que n'asseguren l'estat òptim per formar part del programa per reforçar-ne la població valenciana.

Els polls, de 33 i 39 dies de vida, seran criats mitjançant la tècnica del hacking, que consisteix a alimentar els polls dins grans gàbies sense que vegin els cuidadors i simulant una vida en un medi natural. Romandran a les instal·lacions fins que comencin a fer les primeres pràctiques de vol i estiguin en condicions de volar.

El projecte de recuperació fa servir el tercer dels polls que neixen al niu perquè són els que tenen menys oportunitats de sobreviure perquè han de competir pel menjar amb els germans que han nascut abans. Menys del 10% d'aquests polls sobreviu més de dues setmanes i els exemplars que arriben a adults són molt pocs. A més, agafar els polls no afecta de manera negativa a la conservació de l'espècie perquè permet incrementar les possibilitats de sobreviure i reforçar l'espècie.

Aquest és el tercer any que la Conselleria de Medi Ambient i Territori col·labora amb el projecte. L'any passat un exemplar jove d'àguila peixatera ja viatjà a València en el marc d'aquest projecte i el 2019 se n'enviaren dos. El Servei de Protecció d'Espècies ha agraït la col·laboració de la Societat Ornitològica de Menorca, del Parc Nacional de Cabrera, Delegació de Govern i el Servei d'Agents de Medi Ambient.

stats