Societat 09/08/2020

Medi Ambient consensua polítiques de conservació de la posidònia amb Felanitx i Salvem Portocolom

Els pròxims mesos, la Conselleria traurà a exposició pública el Pla de Gestió Natura 2000 Costa de Llevant

Ara Balears
1 min
La Conselleria constata la necessitat d'adoptar mesures per a la protecció de les praderies.

PalmaEl director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, s'ha reunit amb representants de l'Ajuntament de Felanitx i de la plataforma ciutadana Salvem Portocolom per tal de conèixer de primera mà les seves propostes en matèria de conservació i protecció de les praderies de posidònia.

Medi Ambient ha assenyalat que la trobada s'ha fet en el marc de la redacció del Pla de Gestió Natura 2000 de la costa del Llevant de Mallorca, que està previst que surti a exposició pública aquesta propera tardor. En la reunió, exposa la Conselleria, s'ha constatat la necessitat d'adoptar mesures per a la protecció de les praderies, com ara la senyalització adequada de les zones de fondeig prohibit.

Pel que fa a la proposta d'ordenació presentada per la plataforma, que inclou zones de fondeig lliure i de fondeig diürn, Medi Ambient s'ha compromès a intercedir davant els organismes competents, Ports IB i la Demarcació de Costes.

A més, tot i ser un espai on no té competències directes, la Conselleria ha destinat, al port de Portocolom, una de les cinc embarcacions del Servei de vigilància de la posidònia destinades a Mallorca per rebaixar la pressió sobre les praderies que es produeix en els mesos estivals.

stats