Societat 07/02/2022

La mascareta deixarà de ser obligatòria als patis dels centres educatius a partir de dijous

La Conselleria d'Educació ja ha enviat un escrit als centres per informar-los d’aquesta decisió

ARA Balears
1 min
Un dels passadissos de l'escola el CIDE.

PalmaLa mascareta deixarà de ser obligatòria als patis i recintes exteriors de les escoles a partir d'aquest dijous. Així ho ha acordat aquest dilluns la Conselleria de Salut i Consum, en coordinació amb la d’Educació i Formació Professional aquest dilluns. El Govern ja ha enviat un escrit a tots els centres educatius per informar-los d’aquesta decisió.

Segons han informat en un comunicat, aquesta nova mesura es pren "seguint els criteris que aplicarà a partir de dijous el Ministeri de Sanitat", que és quan s'eliminaran les mascaretes a tots els exteriors. La retirada ha estat aprovada aquest dilluns en el marc del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Així i tot, cal dir que el Ministeri recomana l’ús de mascaretes quan es produeixin aglomeracions, com pot passar a l’entrada i sortida dels centres educatius. En el cas dels espais interiors, l’ús continuarà sent obligatori per a totes les persones a partir de sis anys, per tal de contenir la transmissió del coronavirus.

El Govern ha valorat positivament l’acord que s'ha assolit avui al CISNS per la millora de la situació epidemiològica i assistencial. Així i tot, l'Executiu ha enviat un missatge de "prudència" perquè el virus continua present i ha animat la població a vacunar-se. A partir d'avui, tota la població diana illenca es pot vacunar sense cita, ja sigui per un primer vaccí com la dosi de reforç.

stats