Societat 07/02/2022

Maó presenta un programa pilot per fomentar que els estudiants vagin a peu a l'escola

S'han creat quatre rutes i 52 comerços vetllaran per la seguretat dels joves

Iván Martín
1 min
Imatge de la presentació del programa pilot.

MAÓL'Ajuntament de Maó ha posat en marxa un programa pilot que consisteix a crear quatre camins escolars, amb l'objectiu de fomentar la pràctica saludable entre els alumnes i disminuir la contaminació que provoca l'ús dels vehicles de motor.

Es tracta de la iniciativa Camins Escolars. El regidor d'Educació de Maó, Toni Carrillos, ha assenyalat la importància de fomentar la recuperació de la via pública per part dels estudiants: "Que la infància recuperi l'espai a la via pública de Maó", i recorda: "És un dels indicadors per mesurar la qualitat de vida dels municipis, a més de contribuir a la reducció de vehicles de motor que hi ha en els carrers". Per tot, Carrillos ha expressat un únic desig: "Volem tenir una ciutat més moderna i sostenible".

Els centres educatius que s'han adherit al programa són el Mare de Déu del Carme, el Maria Lluïsa Serra, el Mateu Fontirroig i el Mare de Déu de Gràcia. D'altra banda, un total de 52 comerços s'han sumat per oferir la seva ajuda si fos necessària, per garantir la seguretat dels joves davant hipotètiques eventualitats.

Un dels reptes que s'ha fixat el Consistori és fer més atractiu el camí de casa a l'escola, recuperar espais per a la infància, adquirir pautes de mobilitat sostenible, interioritzar comportaments segurs, donar l'oportunitat a la comunitat de participar i opinar sobre la millora de la seva ciutat, practicar normes de seguretat viària, disminuir el consum d'energia mitjançant la reducció de l'ús de vehicles de motor i, finalment, no col·lapsar els centres escolars de trànsit.

stats