Societat 10/09/2021

Maó commemora amb Ona Carbonell els 30 anys de la col·locació de l'escultura 'Sirenita' al port

Les catalanes Paula Klamburg i Clara Basiana van prendre part de la coreografia

Iván Martín
1 min
Carbonell, Klamburg i Basiana durant l'actuació al port de Maó.

MAÓLes exmedallistes olímpiques a la disciplina de natació sincronitzada per l'equip espanyol Paula Klamburg, Clara Basiana i Ona Carbonell van fer anit una demostració aquàtica per commemorar els 30 anys de la col·locació de l'escultura Sirenita al port de Maó. A l'acte, inclòs en el programa per celebrar les festes de Gràcia, hi van assistir públic i autoritats públiques com el batle de la ciutat, Hèctor Pons; l'autor de l'escultura, Leonardo Lucarini, i altres membres de la corporació local.

Amigues i companyes a la selecció espanyola de natació sincronitzada, Klamburg, Basiana i Ona Carbonell es van penjar la medalla de bronze per equips en els Jocs Olímpics de Londres 2012. Es van llançar a l'aigua del port de Maó per executar una coreografia que havien preparat sota les notes de la cançó Mediterráneo, de Joan Manuel Serrat. Tres minuts d'actuació que es van repetir fins a tres ocasions per poder satisfer el nombrós públic que s'apropava a la zona, i evitar així possibles aglomeracions.

A continuació, les autoritats van descobrir una placa commemorativa dels 30 anys de la col·locació de l'escultura. A la inscripció de la placa es pot llegir un poema de l'escriptora maonesa Carme Cloquells, també present a l'acte oficial. Ona Carbonell està estretament vinculada amb Maó, en concret amb la zona del Murtar, on estiueja des de ben petita, i on segons afirma la catalana va aprendre a nedar. També fou l'autora del pregó de les festes de Gràcia l'any 2016.

stats