Societat 23/02/2021

Maó autoritza a l'Ibavi la construcció de 29 habitatges públics per tres milions d'euros

Aquests se sumaran als 18 que ja estan en marxa i als 40 dotacionals

Iván Martín
1 min
El batle Hèctor Pons intensifica les gestions per afavorir la construcció d'habitatge públic.

MaóL'Ajuntament de Maó ha donat l'autorització per a la construcció d'un total de 29 nous Habitatges de Protecció Oficial, repartits en dos edificis plurifamiliars. Així ho ha anunciat aquest dimarts el Consistori després de l'aprovació per Junta de Govern de les llicències urbanístiques a l'Ibavi.

La primera d'aquestes dues llicències s'ha atorgat per a la construcció d'un edifici plurifamiliar de 15 habitatges. Es tracta d'un terreny de 354,60 metres quadrats que acollirà un edifici de cinc plantes. El pressupost per a l'execució d'aquesta promoció és d'1.345.409 euros.

La segona llicència urbanística concedida a l'Ibavi fa referència a un solar de 482,40 metres quadrats que acollirà un nou edifici de cinc plantes. En aquest cas, el pressupost per a l'execució d'aquesta promoció d'habitatges és d'1.711.290 euros. En ambdós casos, les obres començaran els pròxims sis mesos i el període d'execució serà de 24 mesos.

Per la seva banda, el batle de Maó, Hèctor Pons, ha valorat "positivament" la feina de coordinació entre la Conselleria d'Habitatge del Govern balear i l'Ajuntament de Maó. En aquest sentit, ha recordat que "aquests 29 nous habitatges se sumaran als 18 que ja estan en marxa i als 40 habitatges dotacionals que també s'estan construint al voltant de l'escoleta Cap de Creus". En total, 87 unitats d'habitatge o dotacionals que volen donar resposta a les necessitats d'habitatge públic a la ciutat.

Pons també ha explicat que aquests projectes són possibles gràcies a "les obres d'urbanització que es varen dur a terme durant el mandat passat, que han permès atorgar aquestes llicències urbanístiques". També ho ha fet possible la "bona planificació i previsió urbanística que s'ha duit a terme, durant dècades, a l'Ajuntament de Maó".

stats