Societat 22/06/2021

La manifestació de l'Orgull LGTBI exigirà l'aprovació de la lei trans

La concentració partirà de plaça d'Espanya i acabarà el recorregut al parc de la Mar

1 min
L'Orgull LGTBI a Palma

PalmaL'associació Ben Amics ha presentat aquest dimecres la convocatòria de la manifestació de l'Orgull LGTBI 2021, que tindrà com a lema "Els drets humans no es negocien, es legislen: Llei trans integral ja!". Així, la reivindicació enguany posa el focus "en la necessitat de reclamar una legislació a escala estatal que protegeixi i defensi els drets bàsics dels trans", ha explicat la presidenta de l'associació, Tatiana Casado.

Casado ha afirmat que l'autodeterminació serà un dels punts essencials per reivindicar. Ha de permetre que a partir de 14 anys es pugui canviar el DNI sense que hi hagi d'intervenir una tercera persona, una de les grans demandes del col·lectiu. Tot i que no ha volgut fer una valoració de la normativa perquè encara no han tingut accés al text final, ha dit que "sembla que va per bon camí" i que estan "bastant contents per les negociacions" amb el govern espanyol.

L'entitat recalca la necessitat dels actes reivindicatius de l'Orgull 2021, "especialment ara que, des de certs sectors socials, es promouen campanyes que qüestionen de les seves identitats i el boicot a l'aprovació d'una llei que defensi els drets humans bàsics", apunten en un comunicat.

La concentració, que tindrà lloc el 28 de juny, compta amb l'adhesió d'una quinzena d'entitats, sindicats i partits. El recorregut serà de la plaça d'Espanya fins al Parc de la Mar i es baixarà per les Avingudes. És un recorregut més curt de l'habitual per tal que es pugui complir la distància de seguretat entre les persones i la resta de mesures per evitar contagis de coronavirus. Ben Amics comptarà amb un equip de voluntaris que vetlaran pel compliment d'aquestes mesures.

stats