La setmana que m'espera

“Som un maniàtic dels números, em despert sempre en hores capicua”

Miquel Calent, cuiner a Can Calent i Cuit, explica com serà la seva setmana

El cuiner a Can Calent i Cuit, Miquel Calent
26/03/2022
2 min

PalmaDilluns em despertaré a les 5.05 h, com cada dia. Som un maniàtic dels números, em despert sempre en hores capicua. O bé, aquesta és l’hora en què sona el despertador, perquè de deu pics nou em despert abans. Després de despertar-me, sempre faig una mica de despatx: prepar els menús dels restaurants, les cartes... En acabar, em dutxaré, berenaré amb la meva família i aniré a donar menjar als cavalls, que en tenim quatre. A les 13 h he de visitar les obres d’un punt de delivery que estam dissenyant. Encara no puc explicar-ne el concepte, però es trobarà a Palma i l’obrirem d’aquí a un mes i mig. A l’horabaixa, a les 18 h, tenc una altra reunió, perquè aquesta primavera també posam en marxa una finca d’esdeveniments. En acabar, cap a casa i no tornaré a sortir. Soparé amb la meva dona i la meva família i després aniré a dormir.

Dimarts comença igual, però a les 8.00 hores tenc gravació del programa Fred i calent a casa. En acabar, aniré a muntar a cavall amb la meva filla: ella farà equitació clàssica i jo l’ajudaré un poc. Solem muntar amb Armstrong i Tano. En acabar, aniré cap a Can Calent i seré allà fins a l’hora de tancar.

Dimecres m’espera més del mateix, però aquesta vegada gravam Fred i calent fora de casa, per diferents parts de Mallorca. A migdia aniré a Cuit, a Palma. És mal de fer descriure els dies als restaurants, perquè cada vegada que hi vaig m’espera una cosa diferent. El que sí que intent fer cada dia és llegir una mica. I als dematins, és tradició llegir la premsa; fa temps que estic subscrit a diferents mitjans.

Les primeres hores de dijous aniran també als meus hobbies: caminar un poc, donar menjar als cavalls i les gallines... Després d’haver fet una mica de feina de despatx, em toca anar als dos restaurants, al de Campos i al de Palma. A les 16.00 hores tenc una reunió per veure la idea del logo del delivery.

I divendres el tenim ben ple. He de fer un viatge de feina a Barcelona, per gestionar dos projectes que tenc en marxa allà. Un és un recull de receptes antigues per celebrar els 750 anys del Consolat de Mar i un altre és el pròleg que he d’escriure d’un llibre que es publicarà a la Ciutat Comtal. Abans de sopar ja tornaré a ser a Mallorca i aniré cap a Cuit.

Quant al cap de setmana, dissabte aniré als dos restaurants. Normalment, sol ser el dia que hi ha més feina: al matí vaig a Palma i a Campos i al vespre torn a Palma.

Diumenge és un poc diferent, sol ser més relaxat. Normalment, em despert una hora més tard, a les 6.06 hores. Durant el matí, prepar les escaletes i un parell d’idees per al programa, faig comandes per a Can Calent i Cuit, munt a cavall amb la meva filla... A l’horabaixa, si puc, sempre intent descansar i estar en família. M’encanta anar a foravila, sembrar, passejar, els animals...u

stats