Societat 16/03/2022

Mallorca serà el segon territori de l'Estat, després de Menorca, a regular les guarderies

S'establiran pautes quant a espais, instal·lacions, ràtios, seguretat, horaris i formació

ARA Balears
2 min
Un infant en una escoleta.

PalmaL'Institut Mallorquí d'Afers Socials ha fet aquest dimecres les primeres passes per a la tramitació del que serà el primer Reglament per als Centres d'Atenció Infantil de Mallorca. L'illa serà el segon territori de l'Estat, després de Menorca, a regular aquests centres d'atenció infantil de 0 a 3 anys, coneguts com 'guarderies', que no estan autoritzades per l'administració educativa. Segons han informat des del Consell de Mallorca aquest document, que s'ha fet de manera conjunta amb famílies, professionals, grups polítics, patronal i entitats del sector, marca les pautes que han de complir tots els centres.

En concret, s'estableixen pautes quant a espais, instal·lacions, ràtios, seguretat, horaris i formació, a més de determinar el nombre de professionals que hi ha d'haver per optimitzar la qualitat de l'atenció als infants fins als tres anys. Aquest text s'ha presentat per fer l'aprovació inicial i se sotmetrà a votació en el ple del Consell que es farà el mes d'abril. Després, se sotmetrà a audiència pública perquè totes les associacions, ajuntaments i la resta d'administracions territorials, puguin presentar les al·legacions i per continuar treballant en la redacció del reglament definitiu.

La consellera de Drets Socials i presidenta de l'IMAS, Sofia Alonso, ha explicat que aquest és "un primer esborrany, un punt de partida que previsiblement millorarà el contingut mitjançant les al·legacions que es presentin i que beneficiarà prop de 4.000 famílies mallorquines".

Tot i això, ha assegurat que "estam d'enhorabona perquè Mallorca tindrà, per primera vegada, un reglament que regularà aquest tipus de centres". En aquest sentit, ha remarcat que "era una necessitat i una prioritat per al Consell" perquè volien garantir la qualitat de l'atenció. Per la seva banda, el vicepresident de l'IMAS, Jaume Tortella, ha explicat que, a més d'unificar els requisits bàsics de les anomenades escoletes, també es crearà "una base de dades amb totes les que compleixin el reglament".

stats