Societat 23/03/2018

El Col·legi de Veterinaris sancionà nou professionals l'any 2017 per mala praxi

El COVIB insta a comunicar aquests casos perquè deterioren la imatge de la professió

Ara Balears
2 min
El Col·legi insta als veterinaris a comunicar aquests tipus de casos perquè perjudiquen la imatge de la professió veterinària.

PalmaEl president del Col·legi de Veterinaris de les Illes Balears (COVIB), Ramon Garcia, ha presentat aquest dijous l'informe anual de l'entitat, en què explica que durant el 2017 s'executaren nou sancions a veterinaris per casos de mala pràctica professional.

Dos dels casos varen ser penalitzats amb set mesos d'inhabilitació a tot el territori espanyol i un tercer va rebre una sanció de dos mesos d'inhabilitació. De la resta, tres varen ser amonestats i tres apercebuts. Al llarg de l'any, la comissió deontològica del COVIB també va obrir set expedients nous que actualment segueixen el seu curs.

El COVIB ha insistit en la necessitat de comunicar aquests casos que deterioren la imatge de la professió veterinària i també ha fet una crida a denunciar altres situacions similars en què la professió veterinària es vegi damnificada, com poden ser els casos d'intrusisme o maltractament animal.

Garcia ha explicat que, segons l'informe, a les Illes Balears hi ha un total de 644 veterinaris col·legiats. L'any passat es col·legiaren 62 manescals i 19 es donaren de baixa. Pel que fa a centres veterinaris, a Balears hi ha 142 clíniques, 36 consultoris i quatre hospitals veterinaris, per un total de 182 centres d'assistència veterinària. Amb referència a les ajudes, durant el 2017 es van atorgar 68 beques formatives dotades amb un total de 18.000 euros. Aquesta informació s'ha presentat a l'assemblea general ordinària de la institució, que ha tingut lloc aquest dijous a la sala de formació de la seva seu col·legial.

El president del COVIB ha agraït també la feina dels serveis de seguretat alimentària de l'Administració autonòmica, formats principalment per veterinaris, que són els responsables de garantir la salut pública, i ha lamentat la mancança de professionals dedicats a aquesta feina a les Illes Balears, que és la comunitat autònoma amb la taxa percentual d'inspectors sanitaris més baixa de l'Estat.

Amb l'objectiu d'abordar aquesta qüestió i d'altres que afecten el sector, els representants de la junta del COVIB es reuniran la setmana que ve amb Patrícia Gómez, la consellera de Salut.

stats