Societat 19/10/2020

Localitzen cinc pasteres més amb 64 migrants a les Balears

A més, la Guàrdia Civil ha trobat set migrants més a les costes de Formentera

M. C.
2 min
Un agent de la Guàrdia Civil davant d'una de les pasteres que s'ha localitzat aquest dilluns.

PalmaLa Guàrdia Civil ha localitzat quatre pasteres amb 60 persones a les Balears entre la matinada i l'horabaixa d'aquest dilluns. Concretament, tres s'han trobat a Cabrera, amb 41 migrants a bord –una amb 15, una altra amb 14 i la darrera amb 12–, i una a Santanyí, amb 12 persones, segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Balears. A més, els agents han trobat set migrants més a la costa de Formentera, i durant l'horabaixa d'aquest dilluns han localitzat una embarcació més a Cala Murada (Manacor) i han detingut 11 migrants més.

Els agents han trobat la primera embarcació al caló del Moro, a Santanyí, amb 12 migrants. Més tard, a les quatre de la matinada, la Guàrdia Civil ha trobat una pastera al sud-est de Cabrera amb 15 persones. Salvament Marítim, amb l'embarcació Marta Mata, juntament amb Servei Marítim de la Guàrdia Civil, n'ha rescatat tots els tripulants.

Una hora més tard, a les 5 h, han identificat dues pasteres més a través del radar del Sistema Integrat de Vigilància Exterior, amb 14 i 12 migrants, respectivament. Els 41 ocupants de les tres pasteres han estat traslladats al port de Palma.

Per altra banda, la Guàrdia Civil ha localitzat a Formentera quatre migrants durant la matinada i tres més durant el matí. En el cas d'aquestes set persones, no s'ha trobat cap embarcació en la qual podrien haver arribat.

Durant l'horabaixa, els agents de la Guàrdia Civil han localitzat una nova pastera que arribava a la costa de Cala Murada a Manacor i han detingut onze migrants més. A més, han activat un dispoisitu de recerca i no descarten que en les pròximes hores es localitzi algun migrant més dels que ha arribat a Mallorca en la darrera embarcació localitzada aquest dilluns

Cal recordar que aquest mateix diumenge es varen localitzar vuit embarcacions amb 73 migrants. Quatre de les pasteres es varen trobar a les Pitiüses, mentre que la resta varen arribar a Mallorca: una a Cabrera, una a ses Salines i dues a la costa del municipi de Santanyí.

Amb aquestes tres arribades, a les Illes Balears ja han arribat enguany un total de 73 pasteres amb 913 migrants. Per illes, a Mallorca n'han interceptat 52; a Eivissa, 8; a Formentera, 13, i a Menorca, cap. Aquesta xifra ja supera amb diferència el total de l'any passat, quan es varen localitzar 41 embarcacions i 507 persones.

stats