Societat 18/10/2020

Fins a vuit pasteres amb 73 migrants arriben a les Balears en un sol dia

La Guàrdia Civil ha activat un dispositiu de recerca a la costa de Santanyí

Ara Balears
2 min
Pastera localitzada a Cabrera

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Balears ha informat que al llarg d'aquest diumenge s'han localitzat fins a vuit pasteres amb 73 migrants. Quatre de les embarcacions s'han trobat a les Pitiüses, mentre que la resta han arribat a Mallorca: una a Cabrera, una a ses Salines i dues més a la costa del municipi de Santanyí.

Aquestes dues embarcacions han estat interceptades a la zona de Cala Màrmols a l'horabaixa i la Guàrdia Civil està intentat trobar més migrats, de manera que la xifra podria augmentar. Malgrat que els 73 migrants arribats aquest diumenge poden semblar una xifra alta, queda molt enfora dels 204 interceptats només el 22 de setembre en el conjunt de les Illes.

La primera pastera detectada aquest diumenge ha estat interceptada durant la matinada a la zona de Cala Figueretes, pertanyent al municipi d'Eivissa, en la qual hi havia 10 migrants. Posteriorment, a les 7.45 hores del matí, agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de Formentera han localitzat en una zona pròxima a la platja del Còdol de Foradat una altra embarcació amb vuit ocupants.

El Servei Marítim de la Guàrdia Civil també ha localitzat aquest diumenge al matí, devers les 10.00 h, una altra pastera a Cabrera amb 13 migrants. En concret, es trobava a unes set milles al sud de l'illa. També a la costa de Mallorca, a la zona de ses Salines, a l'horabaixa s'ha interceptat una altra pastera amb set ocupants. D'altra banda, la Guàrdia Civil ha localitzat dues pasteres més a la zona de Cala Màrmols, a Santanyí, amb 11 migrants.

Passades les 20.20 h, la Delegació ha informat de l'arribada de dues pasteres més a les Pitiüses. Una ha estat localitzada al port d'Eivissa i la policia ha interceptat 16 migrants, mentre que la Guàrdia Civil ha trobat l'altra pastera a la zona de l'Estufador, a Formentera, amb vuit migrants.

Cal recordar que enguany ja han arribat a les Balears unes 64 pasteres i uns 800 migrants, una xifra que ja supera el total de l'any passat, quan es varen localitzar 41 embarcacions i 507 persones.

stats