Cultura
Societat 09/02/2023

L'OCB presenta un vi de cultiu ecològic per commemorar el 60è aniversari de l'entitat

El vi seleccionat és un Turgent de Vins Can Majoral

ARA Balears
2 min
Presentació vi 60è aniversari OCB

PalmaL'Obra Cultural Balear ha presentat el vi commemoratiu en el marc del 60è aniversari de la fundació de l'entitat. La vicepresidenta de l'OCB, Catalina Bibiloni, acompanyada per Guillem Contestí, dissenyador de la botella, i Mireia Oliver, representant de Vins Can Majoral, ha estat l'encarregada de presentar-lo públicament.

El vi seleccionat és un Turgent de 2017 de cultiu ecològic i de varietat sirà. "De color picota intens amb menisc violaci, el vi s’infla dins la boca, l’omple i té una gran tenacitat", ha comentat la viticultora. El celler Vins Can Majoral és una empresa familiar fundada el 1979. El seu objectiu és fer vins de qualitat i, especialment, d'agricultura ecològica. Tant les vinyes com el celler se situen a Algaida, municipi que forma part de la DO Pla i Llevant de Mallorca. A més, el vi que ret homenatge a l'entitat cultural és un vi de guarda que destaca per les seves particularitats singulars que permeten degustar-lo immediatament o conservar-lo per desenvolupar nous matisos durant els primers anys.

Mireia Oliver, Catalina Bibiloni i Guillem Contestí a la presentació del vi

La vicepresidenta ha explicat que la iniciativa sorgeix de la voluntat de celebrar el seixantè aniversari de la fundació de l’OCB i expressar la voluntat de continuació. "Aplaudim que, sis dècades després, aquesta continua fidel als objectius fundacionals i és l’entitat de referència en defensa de la llengua, la cultura i el dret a l’autogovern de les Illes Balears". Per la seva banda, Guillem Contestí ha assenyalat que la pintura realitzada vol transmetre modernitat, "però a la vegada conserva els elements distintius de l’OCB". Els tres participants han celebrat la continuïtat dels valors de l’entitat seixanta anys després de la seva fundació i han coincidit a sentir-se agraïts d’haver format part d’aquest projecte. L'entitat ha explicat que el vi es podrà degustar en actes commemoratius del 60è aniversari de l'entitat. Així mateix, no descarten que es posi en venda.

stats