Societat 19/05/2021

L'Ingrés Mínim Vital supera els 8.000 beneficiaris a les Illes al maig i arriba a més de 3.200 famílies

L'Institut Nacional de la Seguretat Social només ha aprovat el 15% de les sol·licituds fetes des de l'Arxipèlag

ARA Balears
1 min
Per ara hi ha 24.400 expedients vàlids

PalmaL'Ingrés Mínim Vital (IMV) ha superat els 8.000 beneficiaris a les Balears durant el març i la prestació ha arribat a 3.236 famílies, segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Illes amb les dades del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. La quantitat mitjana de l'ajut econòmic a la comunitat és de 478 euros, una mica per sobre dels 448 euros que es cobren, de mitjana, a la resta de l'Estat.

Segons la Delegació, cada prestació concedida a l'Arxipèlag té una mitjana de més de dos beneficiaris i, entre els titulars, les dones són majoritàries (representen més del 65% del total). Des de l'entrada en funcionament de l'IMV, l'Institut Nacional de Seguretat Social (INSS) ha resolt a les Balears 25.657 expedients de sol·licitud, que representen el 80% de les validades.

Cal remarcar que, fins aquest mes, s'han aprovat 3.380 expedients i se n'han denegat 22.277. La majoria es deneguen per "no complir amb el criteri de vulnerabilitat", apunta la delegació en el comunicat. Les raons principals són superar els llindars de renda i patrimoni. D'altra banda, el 10% no s'admeten per falta d'acreditació de la unitat de convivència.

La delegada Aina Calvo ha remarcat "l'esforç i la feina dels treballadors del servei i la resta de les administracions públiques en la gestió d'aquests ajuts" i també la "important intervenció de les organitzacions socials que ofereixen suport en l'execució".

stats