Societat 21/03/2023

L'informe del Consell de Menorca rebutja irregularitats en els contractes de l'IME

Els serveis jurídics determinen que les sospites d'Anticorrupció no estan prou fonamentades

Iván Martín
2 min
Imatge d'arxiu d'un acte celebrat a l'IME.

MAÓL'informe elaborat pels serveis jurídics del Consell de Menorca determina que no s'han produït irregularitats que indicava l'Oficina Anticorrupció de les Balears relatives a l'adjudicació de contractes menors de l'Institut Menorquí d'Estudis (IME), en concret al membre de l'entitat Jesús Cardona. Aquest informe arriba després de la petició de l'Oficina Anticorrupció de fer una investigació interna i de remetre la informació a l'òrgan que vetlla pel compliment dels processos administratius d'acord amb el marc normatiu. La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, va encarregar el passat 9 de febrer l'informe, que el 10 de març va ser lliurat a la màxima responsable de la institució insular.

Sobre si el membre de l'IME Jesús Cardona hauria pogut incomplir el deure d'abstenir-se per haver participat en la comissió de treball on és anomenat coordinador dels Directius Estratègiques Menorca (DEM), l'informe assegura que no hi ha incompliment perquè les comissions de treball són grups i no òrgans col·legials. D'altra banda, els serveis jurídics descarten responsabilitat disciplinària de Jesús Cardona i asseguren que no ha pogut incomplir el Codi del Bon Govern del Consell.

A més, no es considera suficient l'informe de l'Oficina Anticorrupció per determinar si hi ha hagut fraccionament de contractes menors. En aquest sentit, l'IME haurà de realitzar un informe per valorar si les prestacions contractades són susceptibles d'utilització o aprofitament separat. Finalment, els serveis jurídics afirmen que no s'ha produït conflicte d'interès en la contractació de Cardona, descartant la concurrència de responsabilitats en aquest aspecte. També neguen el pagament d'un sou encobert al membre de l'IME i rebutgen que s'hagi vulnerat l'article 32 dels Estatuts de l'entitat: "Que els membres de l'IME no puguin rebre remuneració com a tal no prohibeix que puguin dur a terme treballs contractats per l'IME", conclou l'informe.

stats