Tribunals
Societat 23/05/2023

L'impulsor de Resistencia Balear accepta sis mesos de presó per la concentració il·legal durant el covid

Víctor Sánchez ha retirat la seva candidatura a la llista de Calvià després de ser condemnat

ARA Balears
2 min
Judici contra els líders de la Resistencia Balear.

PalmaL'impulsor de la plataforma Resistència Balear, Víctor Sánchez, ha acceptat sis mesos de presó per un delicte de desordres públics per la concentració il·legal convocada durant la pandèmia en la qual es van produir altercats. Segons ha informat Europa Press, els altres dos imputats en la causa han estat condemnats a un any de presó cadascun i, a més, un d'ells ha de pagar una multa de 1.080 euros i indemnitzar el Parlament amb la quantitat de 600 euros pels danys ocasionats durant la manifestació.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha fet aquest dimarts la vista prèvia al judici contra els tres, que ha acabat en conformitat entre les parts. A més, s'ha acordat la suspensió de la pena de presó per a tots ells sota la condició de no delinquir en un termini de dos anys.

Els fets es van tenir lloc el gener de 2021, quan Víctor Sánchez, malgrat la prohibició de Delegació del govern espanyol a les Balears pel nivell 4 d'alarma sanitària que hi havia en aquell moment, va convocar una concentració davant el Govern per protestar pel tancament de bars i restaurants.

Arribada al jutjat de Víctor Sánchez.

En el seu escrit, el fiscal sosté que davant la multitud reunida que insultava, instava a entrar a la seu del Govern, ocupava carrils i tallava la circulació, tot sense respectar les mesures de seguretat sanitària vigents, l'acusat va marxar del lloc, "desentenent-se del que passava i que havia estat provocat per la seva decisió".

A més, en la concentració, que va acabar reunint prop de 4.000 persones i es va convertir en una "manifestació descontrolada", dos individus, processats en aquesta causa, van fer diversos actes violents com ara tallar carrils o llançar objectes als agents. En concret, un d'ells, aprofitant el tumult, es va dirigir a la seu del Parlament i va pressionar per intentar entrar, encarant-se amb els agents que van acordonar l'entrada. Davant això, va llançar una pedra que va provocar la fractura d'una finestra de l'edifici i va ocasionar desperfectes valorats en 600 euros.

Per part seva, l'altre imputat que estava en la concentració va encendre una bengala a la seu del Parlament i va llançar pedres contra els policies que van anar a restablir l'ordre.

Víctor Sánchez retira la seva candidatura en les llistes d'Alianza per Calvià

Després de ser condemnat a sis mesos de presó, l'impulsor de Resistencia Balear ha decidit retirar la seva candidatura en les llistes d'Alianza per Calvià. "Era el millor que podria fer. Ha estat una decisió presa pel benestar de la meva família i la meva salut mental i física", ha lamentat Sánchez.

stats