Tribunals
Societat 21/10/2022

Demanen penes de presó per als líders de Resistencia Balear

Els acusen d'un delicte de desordre públic

ARA Balears
1 min
Imatge de la manifestació del 12 de gener.

PalmaLa Fiscalia demana penes que sumen fins a deu anys de presó per als tres líders de la Resistencia Balear per les protestes que organitzaren contra les restriccions durant la pandèmia. L'òrgan judicial els acusa de delictes de desordre públic com a ideòlegs i promotors d'una manifestació prohibida per la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears i en què es van produïr diversos actes vandàlics i enfrontaments entre els manifestants i la Policia.

Segons han informat diversos mitjans locals, La Fiscalia demana dos anys de presó per al que era el líder de la Resistencia Balear, Victor Sánchez, i penes de tres anys i mig i quatre anys i mig per als altres dos acusats que formaven part de la cúpula d'aquest moviment. En aquest sentit, destaquen que tots van ignorar la prohibició de les autoritats i, a més, van saltar-se les restriccions sanitàries d'aquell moment, en què ens trobàvem en nivell 4 d'alarma sanitària.

A més d'ignorar la prohibició, acusen els líders del moviment de no controlar la manifestació i de crear un ambient de crispació i tensió que va provocar els enfrontaments entre els assistents i els agents de les forces i cossos de seguretat de l'Estat i els actes vandàlics que es van produir durant la reivindicació.

stats