Societat 08/04/2021

L'IDI destinarà 270.000 euros en ajudes a la digitalització de les empreses

Les subvencions, en format de xecs de consultoria, es poden sol·licitar fins al 26 d'abril

Iván Martín
1 min
Yllanes ha presentat aquest dijous a Ciutadella la instal·lació d’una pèrgola d’autoconsum.

MaóL'Institut d'Innovació Empresarial de les Balears (IDI) invertirà 270.000 euros en la transformació de la indústria a través d'una línia d'ajuts per a la digitalització, internacionalització i la sostenibilitat de les empreses. Així ho ha explicat aquest dijous a Menorca el conseller de Transició Energètica del Govern Balear, Juan Pedro Yllanes, en el transcurs de la visita a la fàbrica d'avarques MIBO: "És un exemple més de les accions que duem a terme des de la conselleria per a tenir una indústria preparada per al futur". "La pandèmia ens ha demostrat que és necessari apostar per la diversificació econòmica i pels sectors productius", ha afegit el conseller.

Les subvencions, en format de xecs de consultoria, es poden sol·licitar fins al 26 d'abril. Aquests xecs ofereixen a les empreses l'oportunitat d'elaborar plans de transformació digital, de promoció exterior i de reducció de la petjada de carboni. Els ajuts permetran a les empreses planificar i marcar una ruta de treball abans de fer la passa de la digitalització, vendre a l'exterior o ser més sostenibles.

Els ajuts es distribueixen en tres línies. La primera, "Idigital", destinada a l'elaboració de plans de transformació digital en què les empreses rebran 60 hores de consultoria per a crear un pla de digitalització La segona, "Iexporta", en què els beneficiaris rebran 35 hores de consultoria especialitzada d'internacionalització i acompanyament en la posada en marxa del pla de promoció exterior. Finalment, "Isostenibilitat", destinada per a empreses que rebran 14 hores de consultoria per identificar i calcular les emissions amb efecte hivernacle i proposar un pla de reducció d'aquestes.

stats