Societat 10/06/2022

L'home infectat de verola del mico a Formentera demana l'alta domiciliària

Continuarà en aïllament en una casa que té a l'illa

2 min
L'hospital de Formentera.

PalmaL'home infectat de verola del mico que estava ingressat a l'Hospital de Formentera ha rebut l'alta domiciliària. Segons ha informat l'Àrea de Salut de les Pitiüses, ha sol·licitat l'alta voluntària perquè té residència a l'illa on pot fer correctament l'aïllament. Així, continuarà en quarantena a casa fins que rebi l'alta definitiva.

La Conselleria de Salut va confirmar el cas -el primer a les Illes Balears- dimarts. Des de llavors, el pacient -de nacionalitat italiana i resident al Regne Unit- ha estat ingressat a l'hospital formenterenc, malgrat que el seu estat clínic era bo. La Direcció General de Salut Pública ha estudiat els contactes estrets i, per ara, només ha qualificat com a tal la seva parella, que no té símptomes compatibles.

Per ara, aquest és l'únic cas confirmat a l'Arxipèlag, però Salut Pública investiga més casos sospitosos. "De sospites n'hi ha hagut i n'hi haurà, perquè la simptomatologia és molt semblant a la varicel·la", expliquen fonts d'aquest departament. A escala estatal, el Ministeri de Sanitat va comunicar dijous que l'Institut de Salut Carlos III havia detectat fins ara 242 casos d'aquest virus.

Vacuna per als vulnerables

La comissió de salut pública, que reuneix el Ministeri i les comunitats autònomes, va acordar ahir administrar la vacuna contra la verola del mico a aquelles persones amb alt risc de gravetat o exposició, tenint en compte que hi ha poques dosis disponibles. De moment, no es recomana la vacunació a qui no hagi estat en contacte amb un positiu. 

Actualment no hi ha vacuna ni cap tractament específic disponible, però la vacuna antivariòlica ha demostrat una eficàcia del 85% per prevenir la verola del mico. No obstant això, per ara no és accessible perquè se'n va suspendre la producció després de l'erradicació mundial de la verola. 

stats