Societat 08/06/2022

El pacient amb verola del mico té una situació clínica "bona" i continua aïllat a l'Hospital de Formentera

La seva parella està en seguiment per contacte estret, però no presenta símptomes compatibles

ARA Balears
1 min
L'hospital de Formentera.

PalmaEl pacient infectat per verola del mico manté una situació clínica "bona", segons ha informat el cap de Medicina Interna de l'àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Ramon Canet, en declaracions recollides per Europa Press. "Atesa la situació social s'ha optat per ingressar-lo a l'Hospital de Formentera. No es necessiten, d'entrada, mesures especials", ha afegit, tot recordant que per evitar la transmissió de la malaltia per via respiratòria, els sanitaris usen mascaretes i equips de protecció individual.

Fins que l'evolució de les lesions a la pell permetin donar-li l'alta i ja hagi passat el període de contagi, l'home continuarà aïllat a l'hospital. Cal recordar que la Conselleria de Salut va confirmar dimarts la infecció, que és el primer cas de verola de mico a l'Arxipèlag.

Es tracta d'un turista de nacionalitat italiana resident al Regne Unit, de 42 anys, que es troba en bon estat de salut. Va ser atès a l'Hospital de Formentera divendres passat després de presentar lesions cutànies, motiu pel qual es va sotmetre a una prova microbiològica que va determinar que era positiu en la malaltia.

Per la seva banda, la Direcció General de Salut Pública, seguint els protocols del Ministeri de Sanitat, ha iniciat una enquesta a possibles contactes estrets del pacient. Fins ara, només s'ha determinat com a contacte estret la seva parella, que no té simptomatologia compatible i només haurà d'estar en vigilància.

stats