Iniciatives
Societat 23/05/2023

L'Euroregió Pirineus-Mediterrània coordina dos projectes transfronterers amb participació d'entitats balears

També hi col·laboren associacions catalanes, occitanes i andorranes

ARA Balears
1 min
Els participants balears, catalans, andorrans i occitans a la trobada de Jaca, acompanyats del director general de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, Xavier Bernard-Sans.

PalmaDos projectes impulsats per entitats balears, juntament amb associacions catalanes, andorranes i occitanes, han participat en una trobada conjunta d'iniciatives transfrontereres de tota l'àrea Pirinenca. Coordinades per l'Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM), més de trenta participants d'aquests i altres projectes transfronterers van acudir l'11 de maig a la trobada a Jaca (Aragó), que va servir tant per presentar l'estat d'execució com per posar en contacte les entitats beneficiàries dels ajuts atorgats amb les diverses administracions representades.

En tant que van iniciar-se el juny de l'any passat, alguns d'aquests projectes ja han finalitzat, i altres es troben en un estat d'execució avançat. Es tracta del projecte NEOUSMONT, un kit educatiu per a nous usuaris de muntanya, que ha comptat amb la Fundació Vida Silvestre Mediterrània, i del projecte RINS, una ruta inclusiva natura sonora, amb l'associació Es Far Cultural.

Un total de 25 projectes han estat impulsats dins del marc de la convocatòria de cooperació transfronterera entre l'Estat, França i Andorra. A la trobada a Jaca, a més dels responsables de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, hi van participar representants de les administracions associades de Catalunya, Andorra i els departaments francesos de l'Alta Garona, Arieja i els Pirineus Orientals.

stats