Societat 29/03/2022

L'EMT reforça el servei amb fins a 180 busos circulant cada dia

Suposen un 10% més de flota en hora punta

ARA Balears
1 min
Un bus de l'EMT de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dimarts el reforç del servei que desplegarà l'EMT a partir de dilluns que ve. Cort ha explicat que el nombre de busos circulant diàriament en dies feiners es reforçarà amb 20 vehicles més, de manera que passarà dels 160 busos que circulen actualment a 180 vehicles, cosa que suposa un 10% més de flota en hora punta i un increment de capacitat de més d'un 20%.

Segons ha destacat el Consistori, l'actuació té per objectiu ajudar la ciutadania en un moment delicat per l'increment dels preus de la benzina i donar alternatives millorant la xarxa del transport públic. En aquest sentit, el batle de Palma, José Hila, ha destacat que "sempre hem apostat pel transport públic, creim que ha de ser una alternativa de mobilitat per a la ciutadania, real i de qualitat".

Per part seva, el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha assenyalat que "és més urgent que mai" crear alternatives a l'ús del vehicle privat. "Tenim un una xarxa millor i un conjunt de treballadors que demostren una gran vocació de transport públic i una convicció per oferir el millor servei possible", ha recalcat.

L'Ajuntament ha informat que la meitat d'aquests 180 busos, un total de 83, seran d'alta capacitat (de 15 o de 18 metres), un fet que permetrà reforçar especialment els serveis en hora punta. En aquest sentit, una vegada es completi la nova fase de renovació de flota que ja està iniciada, s'incorporaran 44 vehicles més d'alta capacitat. Així, ha apuntat el Consistori, a determinats corredors la freqüència en hora punta serà de prop de cinc minuts.

stats