Societat 26/03/2024

L'Assemblea de Docents convoca una reunió per l'escola en català: "Hem d'assumir la responsabilitat"

Convoca docents de Primària i Infantil per treballar arguments per donar a les famílies a l'hora d'escollir la llengua pròpia en el primer ensenyament

1 min
Cartell de la convocatòria a la reunió de l'Assemblea de Docentsa favor de l'escola en català.

PalmaL'Assemblea de Docents ha convocat una reunió per a dia 11 d'abril destinada als docents d'Infantil i Primària de les Balears. La trobada es farà a les 18 h al CEIPIESO Joan Miró (Palma) i es fixa un objectiu: "Donem arguments a les famílies per triar l'ensenyament en català".

El procés d'escolarització està a punt de començar "i es preveuen importants canvis al voltant de l'elecció de la llengua d'ensenyament, promoguts innecessàriament per la Conselleria d'Educació", diu l'Assemblea en un comunicat. "Sota la invocació d'una falsa llibertat es pretén segregar els nostres alumnes per qüestió de llengua, cosa totalment prohibida per la legislació i que tindria gravíssimes conseqüències socials". Per tot això, l'Assemblea es proposa "assumir la responsabilitat" de donar arguments a les famílies per triar l'ensenyament en català: "És el millor per als seus fills i filles".

La Conselleria d'Educació ja ha presentat el primer esborrany del pla pilot voluntari d'elecció de llengua, però encara no ha precisat ni donat detalls de com es farà l'elecció de llengua al primer ensenyament. És precisament l'elecció de llengua el que més preocupa els centres, pel fet que l'hauran d'oferir tots els centres públics i concertats de manera obligatòria. Ara per ara, a les jornades de portes obertes, els centres consultats per l'ARA Balears diuen a les famílies que l'idioma vehicular és el català.

stats