Urbanisme
Societat 23/05/2024

L’aparcament de Formentor ja és de gestió municipal

Per ara, l’aparcament serà gratuït, tot i que es treballarà per implantar un sistema de pagament

ARA BALEARS
1 min
L'aparcament és de titularitat municipal d'ençà de 2021.

PalmaL'aparcament de Formentor ja és de gestió municipal, d'ençà que el 21 de maig, es retiràs la mesura cautelar que va demanar la propietat de Formentor en el tràmit judicial sobre la titularitat d'aquest espai. Per ara, l'aparcament serà gratuït, tot i que es treballarà per implantar un sistema de pagament. Des de l'Ajuntament de Pollença han detallat que es podrà aparcar entre les 9 h i les 22.30 h, i que, fora d'aquest horari, l'aparcament estarà tancat.

El consistori ha informat també que, a partir del primer de juny i fins al 30 de setembre, s'inicia el període de restriccions de trànsit a Formentor, entre el Port de Pollença i la platja de Formentor. Estarà totalment prohibit l'accés entre la platja de Formentor i el far de Formentor: aquest trajecte només es podrà fer amb el TIB.

Aquesta mesura va ser impulsada fa uns anys per la Direcció General de Trànsit, el Departament de Carreteres del Consell Mallorca, el Govern balear —a través del Consorci de Transports— i l'Ajuntament de Pollença. L'objectiu, expliquen, és preservar un espai natural i fràgil com és l'entorn de Formentor. L'Ajuntament de Pollença recomana que es faci ús del transport públic gratuït, tant per anar a la platja de Formentor com per anar al far, amb la finalitat de minimitzar l'impacte ambiental i evitar cues i retencions. Recorden, a més a més, que els llocs d'aparcament a la zona de la platja de Formentor són limitats.

stats