Urbanisme
Societat 24/04/2024

Pollença dona deu dies a l'hotel Formentor per deixar d'explotar l'aparcament

El jutjat Contenciós Administratiu no ha fet cas de les peticions de l'empresa que gestiona l'establiment per poder continuar emprant la instal·lació

2 min
L'aparcament de Formentor ha enfrontat el consistori i l'empresa que gestiona l'hotel des de fa anys

PalmaLa Immobiliaria Formentor SA (Infrosa) ha de desallotjar el polèmic aparcament que hi ha a prop de l'històric hotel i que fa tres anys que arrossega un important conflicte amb la corporació municipal. El batle de Pollença acaba de signar aquest dimecres l'ordre de desocupació d'aquest espai una vegada el jutjat Contenciós Administratiu ha desestimat la petició de l'empresa que també gestiona la construcció de l'hotel Formentor de no retornar la instal·lació al Consistori.

En concret, l'empresa havia formulat davant el jutjat la petició d'una mesura cautelar per aturar les intencions municipals de recuperar la gestió de l'aparcament, però la titular del jutjat Contenciós número 1 de Palma ha desestimat aquesta petició, i, per tant, el Consistori ha decidit donar deu dies perquè l'empresa surti de la instal·lació.

Aquesta decisió no entra al fons de la qüestió, sinó que senzillament permet que l'Ajuntament faci valer el Decret de batlia, que és el bessó de la qüestió, i que va determinar el 2022 que l'empresa de l'hotel Formentor no podia continuar explotant l'aparcament en qüestió perquè és de titularitat municipal. A més de recórrer contra el decret, Infrosa va decidir ignorar el requeriment i continuar explotant l'aparcament; davant la insistència municipal, va demanar al jutjat Contenciós Administratiu número 1 que aplicàs mesures cautelars i aturàs l'ofensiva de l'Ajuntament, cosa que no ha aconseguit, ja que la justícia ha desestimat prendre cap mesura.

L’aparcament de Formentor te més de 400 places, i segons l'agrupació política Junts Avançam, que va tenir la batlia de Pollença el passat mandat, genera més de mig milió d'euros cada any. Una recaptació llaminera que l'empresa que gestiona també l'hotel Formentor, i que té una sèrie d'expedients urbanístics per l'enderrocament i l'aixecament de l'edifici sense ajustar-se a la llicència de reforma i a les normatives, vol mantenir. Ara, ha de sortir de l'aparcament en els propers deu dies.

stats