Societat 02/07/2021

La jutgessa degana de Palma culpa el Govern de no motivar suficientment el confinament dels estudiants

"Si la informació s'hagués donat en els termes que es va sol·licitar, probablement la decisió seria diferent", ha assegurat Sonia Vidal

2 min
Estudiants en quarantena a l'Hotel Palma Bellever

PalmaLa jutgessa degana de Palma, Sonia Vidal, ha culpat el Govern balear de no motivar suficientment els motius pels quals volia confinar els joves de la Península afectats pel macrobrot dels viatges d'estudis. "Si la informació s'hagués donat en els termes que es va sol·licitar, probablement la decisió seria diferent", ha advertit Vidal.

"S'està traslladant el focus d'atenció a la resolució judicial, però tal vegada el que s'haurien de demanar és si no s'hauria de posar en un moment anterior: en la resolució administrativa", ha apuntat la magistrada. Així, Vidal ha explicat que aquesta resolució "ha de ser motivada i això implica el perquè confinam i a qui: qui és contacte estret o quina relació hi ha", requisits que la jutgessa del Contenciós Administratiu número 3 va considerar que no es donaven.

Amb tot, Vidal ha demanat "respecte a les actuacions judicials", perquè "això és el que permet que existeixi una divisió de poders, uns contrapesos i que tots vivim en harmonia en un estat social i democràtic". Pel que fa a les crítiques del Govern a la interlocutòria, ha defensat que "totes les decisions són criticables i recurribles". "El problema la responsabilitat del qual se'ns està atribuint no ve per la resolució judicial", ha advertit, sinó per "la resolució administrativa", i ha responsabilitzat una vegada més les actuacions de l'Executiu.

Yllanes, més polític que magistrat

Quant a les crítiques que ha fet el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, que també és magistrat, Vidal ha argumentat que entén que "el senyor Yllanes en aquests moments és més polític que magistrat" i que vol estar segura que "no ha oblidat que quan hi ha una limitació de drets fonamentals, s'ha de motivar". "Una motivació no requereix tres pàgines, basta dir el perquè; una petita explicació", ha indicat.

"Les decisions que es varen poder prendre podien ser molt correctes materialment, però això dins un estat de dret ha d'estar vestit amb normes que el mateix govern dicta. Si això es compleix, no hi ha problema", ha assenyalat la jutgessa. En aquest punt, recorda que "hi ha un real decret que determina quines coses s'han d'explicar" i que si el jutjat va prendre la decisió de només confinar els casos positius és perquè "la resolució és genèrica i no concreta".

stats