Societat 03/02/2023

Un jutge posa data per exhumar un matrimoni a Ciutadella arran d'una demanda de paternitat

L'exhumació i les proves d'ADN es prendran el pròxim 17 de febrer

Iván Martín
1 min
Cementiri de Ciutadella.

CIUTADELLAEl jutge del Jutjat d'Instrucció número 1 de Ciutadella ha fixat per al 17 de febrer l'exhumació d'un matrimoni enterrat al cementeri del municipi, arran d'una demanda de paternitat d'una dona de Màlaga de 76 anys envers el fill de tots dos, mort i incinerat l'any 2018.

La història es remunta als anys 40, a Barcelona, quan la mare de la demandant i el seu suposat pare es varen conèixer i varen iniciar una relació. Aquest vincle es va rompre el 1945, quan la jove va quedar encinta. Una vegada va néixer la nina, el pare anava enviant diferents quantitats de doblers. En el procés judicial s'han presentat diverses proves, com la semblança física entre pare i filla, el certificat de naixement en el qual apareix com a filla de mare fadrina i l'intercanvi de cartes existents entre pare i mare, en què es reconeix l'embaràs, o d'altres familiars i amics, en aquest mateix sentit.

A més, el pare va donar el seu cognom a la filla, com es posa de manifest en documents com les notes de l'escola. La dona també disposa de certificacions dels pagaments rebuts quan era nina. En cas de ser acceptada la seva petició, la dona accedirà a un patrimoni que es reparteix entre Menorca, Barcelona i Sevilla, que inclou palaus, terres rústiques, habitatges, joies, obres d'art, empreses i doblers en efectiu a diferents bancs.

stats