Palma
Societat 09/03/2023

La justícia permet a Cort tancar "immediatament" les benzineres de les Avingudes i la plaça del Progrés

Un jutjat contenciós administratiu de Palma ha donat la raó a Cort

ARA Balears
1 min
La benzinera d'Avingudes, a Palma.

PalmaLa justícia ha tornat a donar la raó a l'Ajuntament de Palma i l'ha autoritzat a tancar de manera immediata les benzineres de les Avingudes i la plaça del Progrés. Segons han informat el Consistori, després que els dos establiments reclamassin mesures cautelars, aquest dijous un jutjat contenciós administratiu de Palma ha donat la raó a Cort i d'aquesta manera es manté el desnonament administratiu dels dos establiments i ara les estacions tenen un termini de vuit dies per a abandonar els respectius espais.

Cort encara no ha volgut informar de quan es durà a terme aquest desnonament, però ha recordat que les benzineres no només han d'abandonar l'espai que ocupen, sinó que estan obligades a fer, a més, de les tasques de desmuntatge, un projecte ambiental i les tasques de descontaminació. L'Ajuntament preveu que un cop es recuperin aquests espais es puguin dur a terme diversos projectes municipals previstos per les zones implicades.

Cal recordar que el procediment per recuperar aquests espais a Ciutat va començar el 2020, però hi va haver al·legacions i, com que no es va complir el període administratiu per resoldre, el 2022 es va declarar caducat l'expedient de recuperació. El pas següent va ser, l'abril de l'any passat, quan es va acordar la caducitat del títol que els permetia ocupar el domini públic, i finalment va arribar el desnonament administratiu. En aquest moment les empreses de les benzineres van presentar les mesures cautelars per aturar el desnonament, però avui s'ha acordat que es dugui finalment a terme.

Cal dir que les benzineres ocupen l'espai de titularitat pública des del 1958. La concessió tenia una vigència de 50 anys i va acabar el novembre de 2008.

stats