Societat 18/11/2022

Les benzineres de les Avingudes i la plaça del Progrés continuen obertes fora de termini

L'Ajuntament de Palma espera un informe de serveis jurídics per fer efectiva la clausura definitiva dels establiments

2 min
Les benzineres de les Avingudes i la plaça del Progrés de Palma continuen obertes.

PalmaLes benzineres de les Avingudes i la plaça del Progrés de Palma continuen obertes, tot i que aquest dijous a les 00 h acabava el termini que havia donat Cort perquè les empreses tancassin els establiments. Els treballadors feien aquest divendres la seva feina amb total normalitat i els clients s'hi aturaven per posar benzina.

La propietat va recórrer contra el tancament als jutjats la setmana passada. A hores d'ara, l'Ajuntament no sap què ha de fer per fer efectiva la clausura definitiva. "Estam a l'espera d'un informe de serveis jurídics", es limiten a dir fonts de Participació Ciutadana. "Quan tinguem l'informe, prendrem les decisions que considerarem oportunes", afegeixen.

Mentrestant, els treballadors tenen prohibit fer declaracions "per ordres de l'empresa". A la benzinera de la plaça del Progrés, on fan feina uns 11 treballadors, l'encarregada diu que "això està judicialitzat, fins que un jutge digui el que hem de fer no sabrem res".

Desnonament administratiu

L'Ajuntament de Palma va aprovar el 26 d'octubre el desnonament administratiu per recuperar l'espai públic que ocupen les benzineres. La regidora de Participació Ciutadana, Clàudia Costa, va assegurar en roda de premsa que no els consta que hagin pagat cap cànon municipal des del 1985, i, per tant, "no han complert les obligacions que tenen com a concessionaris". Cal recordar que les benzineres ocupen l'espai de titularitat pública des del 1958. A la de les Avingudes, un veí, Alberto Umbert, diu que està a favor que les benzineres tanquin: "Jo les llevaria perquè ocupen un espai urbà".

El procediment per recuperar aquests espais va començar fa dos anys, però va haver-hi al·legacions i, com que no es va complir el període administratiu per resoldre-les, el 2022 es va declarar caducat l'expedient de recuperació. L'abril d'enguany, es va acordar la caducitat del títol que els permetia ocupar el domini públic, i a l'octubre va arribar el desnonament administratiu. A més, la concessió tenia una vigència de 50 anys i va acabar el novembre de 2008.

stats