Polèmica
Societat 15/03/2024

La justícia dona la raó a l'Ajuntament de Palma per la tala dels arbres de la plaça de Llorenç Villalonga

La magistrada assegura que l'estat dels arbres suposa un perill per a les persones

ARA Balears
2 min
Portada

PalmaEl jutjat d'Instrucció número 1 de Palma ha desestimat el recurs presentat per l'Associació Balear de l'Arbre que sol·licitava paralitzar la tala, i posterior substitució, de 5 dels 26 exemplars de Bellaombra situats a la plaça de Llorenç Villalonga. Així, dona la raó a l'Ajuntament de Palma i el permet continuar amb l'execució del projecte.

Segons ha determinat la magistrada que ha instruït el cas, els arguments presentats per l'Associació no es poden acceptar ja que "l'estat dels arbres suposa un perill per a la vida i la integritat de persones i animals i també podrien provocar danys als béns tant públics com privats". D'aquesta manera, el tribunal avala l'informe elaborat pels tècnics de l'àrea de Parcs i Jardins de Cort, que, el 24 de gener, detallava el risc de caiguda per feblesa estructural. A més, des de l'Ajuntament de Palma han detallat, en una nota de premsa, que en aquest mateix estudi es posava de manifest que aquests exemplars presenten parts podrides, unions febles i excés de pes a les branques, entre altres problemes, per la qual cosa en proposaven la substitució immediata.

Amb tot, des del consistori palmesà han destacat que la seva prioritat "en tot moment" ha estat garantir la seguretat de les persones i que la decisió de talar els arbres era "únicament per qüestions tècniques". Cal recordar que el passat mes de febrer, un tècnic independent contractat pels veïns de Canamunt va determinar que segons el seu estudi, van assegurar que la situació dels arbres "no és tan dramàtica com s'ha volgut presentar, però queda clar que hi ha una afectació, que és la mateixa que tenen molts exemplars a diferents indrets de la ciutat". Finalment, però, el projecte de l'Ajuntament de Palma continuarà endavant.

stats