Societat 24/10/2019

La Justícia dona via lliure a les concessions pendents d'autobús de Mallorca

La previsió és que el nou servei entri en funcionament en la segona meitat de l'any 2020

Ara Balears
2 min
Transabús perd la concessió d'autobusos de Llevant, Migjorn i Ponent per una baixa temerària

PalmaEl Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) ha notificat aquest dijous l'aixecament de la suspensió sobre la contractació de dos dels lots de les noves concessions d'autobús de Mallorca després de desestimar dos recursos pendents.

Amb aquesta decisió, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha explicat que ja es poden signar els dos contractes que quedaven per poder posar en funcionament aquestes noves concessions. D'aquesta manera, el TACRC ha donat via lliure a la contractació de les empreses que en van resultar adjudicatàries i ha desestimat el recurs que les havia separades del concurs per oferta temerària. Així, el procés de les concessions d'autobús es pot completar.

Ja està firmat el contracte del lot 2, que ha de cobrir la zona Nord de Mallorca, i ara es podran signar els contractes amb les empreses adjudicatàries del lot 1 (zona Ponent) i del lot 3 (zones de Migjorn i Llevant). "Ara el procés continua amb la signatura dels dos contractes que falten i la preparació de la posada en marxa del servei el 2020", ha recalcat Pons. La previsió és que el nou servei entri en funcionament en la segona meitat de l'any que ve.

Pons ha recordat que el nou servei suposarà un augment del 50% de freqüències, amb 550.000 i 16,5 milions de quilòmetres anuals recorreguts pels autobusos, més connexions i més respecte amb el mitjà per la renovació total de la flota amb 220 busos nous, només tres dels quals seran dièsel, 197 de gas natural comprimit (90%), nou d'elèctrics, nou d'híbrids i elèctrics i dos d'híbrids GNC.

El conseller ha fet l'anunci durant la reunió del Consell Balear de Transports, que reuneix tot el sector i les institucions de les Illes, i que també ha abordat la redacció de la futura llei de mobilitat sostenible de les Balears. El conseller també ha explicat el procés de preparació de l'aplicació mòbil per al sector del taxi, les noves tarifes i altres millores de servei, com l'obligatorietat de pagament amb targeta i altres sistemes telemàtics per part dels clients.

A més, s'han analitzat els efectes de la fallida del turoperador britànic Thomas Cook i les seves repercussions en el sector del transport, i el conseller ha recordat les ajudes directes del Govern per abordar les factures impagades.

stats