Transabus perd la concessió d'autobusos de Llevant, Migjorn i Ponent per una baixada temerària en el preu

El concurs, que també inclou la zona del Nord, adjudicada a Martin SA, és per deu anys ampliables a 15, amb una despesa del Govern de 479 milions d'euros

L'empresa Transabus Balear ha perdut per una baixada temerària en el preu la concessió de les línies d'autobús públic de Llevant, Migjorn i Ponent, que el passat dia 9 de març tenia pràcticament adjudicades perquè tenia la millor puntuació. La mesa de contractació havia sol·licitat a aquesta empresa un informe per justificar-ne el preu i, una vegada rebut, s'ha considerat "que el preu baix de les ofertes no està justificat i que posaria en perill el bon funcionament del futur servei".

Aquests contractes de concessió de servei públic tindran una durada de 10 anys, ampliables a cinc més, amb un pressupost màxim per a tot el període de 479.237.657 milions d'euros.

Acorden les noves concessions d'autobús i el Govern assegura que es posaran en marxa enguany

"Per afavorir-hi la participació de la petita i mitjana empresa i fomentar la concurrència, els plecs limiten l’adjudicació d’un màxim d’un lot a una mateixa empresa. D’aquesta manera, les companyies licitadores van presentar la seva preferència, en cas que obtinguessin la millor puntuació, en més d’un lot", destaquen des del Govern.

Està previst que el Consell d’Administració del Consorci de Transports de Mallorca adjudiqui els contractes dels lots 1 i 3 una vegada rebuda la documentació que ha de presentar cada empresa guanyadora. Les futures empreses operadores tindran un mínim de sis mesos entre la signatura del contracte i el començament del servei.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF