Societat 24/08/2021

José Manuel Bar, nou director general de Planificació i Gestió Educativa del govern espanyol

Fins ara ocupava el càrrec d'inspector i coordinador de la demarcació d'Eivissa i Formentera, a més de ser membre del Consell Escolar de l'Estat i vicepresident d'ADIDE

ARA Balears
2 min
José Manuel Bar.

PalmaEl Consell de Ministres ha aprovat el nomenament de José Manuel Bar Cendón com a director general de Planificació i Gestió Educativa del Ministeri d'Educació i Formació Professional. Aquesta Direcció, adscrita a la Secretaria d'Estat d'Educació, abasta matèries com les beques, l'acció educativa exterior, el Fons Social Europeu en l'àmbit educatiu i la Inspecció.

Segons ha informat el Govern en una nota de premsa, Bar (Vigo, 1955) és llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació (Psicologia) per la Universitat de Santiago de Compostel·la. Va ingressar en la docència per oposició el 1980, amb destinacions a Galícia, Astúries, Madrid i les Balears. Va ser director de dos instituts de Formació Professional a Mallorca (Felanitx i Calvià).

En el camp de la innovació educativa, va ser coordinador del Programa Experimental d'Orientació Educativa a les Illes, a la Unitat de Programes Educatius (1987 i 1988). Posteriorment, va passar a treballar al Ministeri d'Educació, com a cap del Gabinet d'Orientació, dins la Subdirecció General de Programes Experimentals de la Direcció General de Renovació Pedagògica (anys 1989-1990).

Va ingressar en la Inspecció Educativa l'any 1990, i va obtenir destinació a Eivissa i Formentera, on és coordinador de la demarcació fins a l'actualitat. Com a formador de docents, va ser professor col·laborador a l'Institut de Ciències de l'Educació (professor de l'antic CAP) i professor associat de la Facultat d'Educació de la UIB des de 1997 fins a l'any 2004, en les matèries Didàctica General i Pràcticum.

A més, ha impartit nombrosos cursos per a docents de tots els nivells i equips directius, especialment en l'àmbit de l'avaluació de centres i organització escolar, i també ponent en diverses jornades i congressos. Tot i això, fou diputat en el Congrés a la IX Legislatura (2008-2011) i president de l'Associació d'Inspectors d'Educació a les Balears (2012-2019) i des de llavors fins ara, vicepresident d'ADIDE-Federació.

stats