Societat 16/09/2019

José Hila reclama agilitat a Madrid en la tramitació de la depuradora però no en confirma el finançament

El batle de Palma i el president d'EMAYA s'han reunit amb la Direcció General de l'Aigua per accelerar el projecte

A. T.
1 min
El batle de Palma, José Hila, i el president d'Emaya, Ramon Perpinya

PalmaEl batle de Palma, José Hila, i el regidor de Medi Ambient i Benestar Animal i president d'EMAYA, Ramon Perpinyà, s'han reunit aquest dilluns amb la Direcció General de l'Aigua –organisme que depèn del Ministeri per a la Transició Ecològica– per reclamar agilitat en la tramitació de la depuradora. Tot i això, des de batlia afirmen que no hi ha novetats sobre el finançament d'aquest projecte, que hauria d'anar a càrrec del govern estatal.

Amb motiu de la trobada, Hila ha assegurat que la depuradora "és una prioritat perquè Palma ha de disposar d'una instal·lació que doni resposta a les necessitats actuals". Segons el batle, la seva intenció és "transmetre els interessos de Ciutat al govern estatal".

Per la seva banda, Perpinyà ha recordat que el Ministeri "està gestionant la tramitació ambiental de l'avantprojecte de la nova instal·lació". En aquest sentit, ha apuntat que "el procediment està en marxa" i que "no s'ha aturat en cap moment". Cal tenir en compte que, com va explicar el regidor divendres passat, les previsions apunten que la depuradora no estarà acabada abans del 2023. Només les obres tenien un període de duració d'entre quatre i sis anys.

stats