Societat 14/06/2023

Ja pots consultar les notes de la Selectivitat 2023

Aquesta edició de les proves ha estat marcada per la polèmica amb les preguntes de l'examen de Matemàtiques Aplicades i Biologia

ARA Balears
2 min
Alumnes fent un examen de la Selectivitat en una aula de la UIB

PalmaEls més de 4.700 alumnes que varen fer les proves de Selectivitat la setmana passada ja poden consultar les notes provisionals que han tret. Per fer-ho, han de clicar al següent enllaç, i una vegada allà, hi han d'introduir el seu usuari i la contrasenya. En cas que els alumnats tinguin algun dubte, la UIB posa a la seva disposició un servei d'atenció telefònica, el 971 10 10 70.

Revisió i doble correció

Els alumnes que no estiguin d'acord amb la seva nota poden sol·licitar una revisió de l'examen. Han de fer el tràmit entre el 14 i el 16 de juny, a través de la UIBDigital. Les notes definitives es publicaran el 26 de juny. En aquest cas, si l'estudiant no queda content amb la nota, pot demanar una doble correcció entre el 26 i el 27 de juny. Les notes definitives se sabran el 29 de juny. A partir d'aquí, els alumnes que no hagin superat les PBAU i vulguin presentar-se a una convocatòria extraordinària, ho faran durant els dies 4, 5 i 6 de juliol. Per fer-ho, hauran de sol·licitar-ho a partir de dia 19 de juny.

Per als que hagin aprovat, comença el termini per poder fer les prematrícules universitàries, que tenen dates diferents en funció de la comunitat autònoma a la qual es vulgui estudiar.

Aquesta edició de les proves ha estat marcada per la polèmica entorn de la tipologia de preguntes dels exàmens de Matemàtiques Aplicades i Biologia. Desenes d'estudiants i docents han considerat que enguany s'han plantejat enunciats seguint criteris competencials establerts a LOMLOE, quan aquesta llei encara no s'ha aplicat a segon de Batxillerat. La UIB, per la seva banda, ha defensat que cada any sorgeixen protestes, i que les preguntes respectaven el temari de segon de Batxillerat.

stats