Societat 17/04/2020

Ja han arribat els primers chromebooks per pal·liar l'escletxa digital de l'alumnat illenc

La Conselleria ha invertit 850.000 euros en aquests dispositius, les connexions i les llicències necessàries per poder accedir a l'ensenyament virtual

Ara Balears
2 min
Educació està treballant amb la formació dels docents en les eines d'aprenentatge virtual

PalmaLa Conselleria d'Educació ha rebut aquest divendres els primers chromebooks per als alumnes que no disposen de cap dispositiu electrònic per poder accedir a l'ensenyament virtual. Els dispositius han començat a arribar a primera hora al centre de professorat (CEP) Jaume Canyelles Mut de Palma, on es configuraran abans de lliurar-los a les famílies.

Per tal de pal·liar l'escletxa digital que s'ha pronunciat pel confinament, la Conselleria va comprar la setmana passada gairebé 3.000 chromebooks i dispositius per tenir connectivitat, per a l’alumnat de 5è i 6è de Primària, ESO, Batxillerat i FP, que per falta de terminals informàtics no podien fer les tasques escolars.

El nou Equip d’Impuls a l’Aprenentatge Digital (EIAD), creat a l’inici de legislatura, és l’encarregat de la configuració dels nous equips. Els primers a configurar són els destinats a l’alumnat dels IES i centres de Formació Professional i després serà el torn dels de Primària.

En total, els chromebooks, juntament amb connexions, mòdems i llicències necessàries han suposat una inversió de 850.000 euros. Aquestes noves adquisicions s’afegiran als ordinadors portàtils que els centres ja tenien i estan cedint als alumnes que els necessiten. Una vegada l’alumnat torni a classe, els dispositius retornaran a la Conselleria.

Actualment, la Conselleria continua treballant en la coordinació amb ajuntaments, consells i altres entitats per poder donar solucions a la connectivitat, com l’ampliació de la potència del servei wifi a determinades zones per afavorir la connectivitat de les famílies o la compra de targetes SIM de dades, entre d’altres. Paral·lelament, s’està treballant amb la formació dels docents per poder treballar amb aquestes noves eines, tant amb cursos online com amb tutorials i recursos similars.

stats