Societat 11/03/2020

Investiguen l'efecte del consum moderat de cervesa en la salut neurològica

Un biòleg de la UIB és l'autor d'aquest estudi, que ha estat un dels guanyadors de la vintena edició de les beques d'investigació Manuel de Oya

Ara Balears
2 min
Un cambrer omplint una gerra de cervesa / GETTY

PalmaL'investigador de la UIB Manuel Jiménez farà un estudi de l'efecte de la ingesta moderada de cervesa sobre la deterioració cognitiva associada a l'envelliment en comparar el que generen la cervesa tradicional i la cervesa sense alcohol, segons ha informat l'agència Efe.

L'estudi del biòleg de la UIB és un dels guanyadors de la vintena edició de les beques d'investigació Manuel de Oya per a joves investigadors, segons ha informat el Fòrum per a la Investigació de la Cervesa i Estils de Vida en un comunicat. Els dos projectes d'investigació guanyadors estudiaran els efectes del consum moderat de cervesa des dels punts de vista cardiovascular i neurològic i obtindran 18.000 euros cadascun.

Anàlisi de l'efecte de la ingesta moderada de cervesa sobre la deterioració cognitiva associada a l'envelliment: comparació de cervesa tradicional i cervesa sense alcohol és el títol de la investigació de Jiménez, sota la direcció de David Moranta, del Departament de Biologia de la UIB.

L'objectiu d'aquest estudi és l'anàlisi d'exposició crònica de cervesa i la seva possible ajuda a l'hora d'atenuar la deterioració cerebral i el declivi cognitiu característic de l'envelliment, analitzant si el contingut d'alcohol en pot reduir l'impacte.

"El que volem és comprovar si existeixen diferències en aquests efectes en funció del tipus de consum, segons si es tracta d'un consum diari o un consum concentrat en els caps de setmana", ha declarat el biòleg.

stats