Societat 28/10/2021

Els investigadors de 15 projectes de recerca sobre el coronavirus en presenten els resultats

Estan finançats amb 400.000 euros de fons públics destinats a la convocatòria Idisba Covid-19

ARA Balears
2 min
Sanitàries de l'hospital de Son Espases durant la pandèmia.

PalmaEls investigadors de 15 projectes dedicats a fer recerca al voltant del covid-19 presentaran les seves conclusions aquest divendres, durant una jornada que es farà a l'hospital Son Espases. Aquests treballs estan finançats amb 400.000 euros de fons públics destinats a la convocatòria Idisba Covid-19.

La convocatòria va començar el 8 d'abril de 2020 amb un pressupost inicial de 300.000 euros i es va mantenir oberta fins a l'extinció dels crèdits destinats a la concessió d'aquestes ajudes. Finalment, es varen afegir 100.000 euros més per poder finançar tots els projectes que el comitè avaluador havia proposat per a finançament. Es varen rebre un total de 49 propostes, les quals varen ser analitzades i avaluades per una comissió d'experts designats per la Direcció General de Recerca en Salut, Formació i Acreditació.

Entre les investigacions seleccionades, hi ha recerques que entren en temàtiques com l'impacte de la crisi sanitària en funció dels determinants socials de la salut; l'evolució de la seroprevalença enfront del SARS-CoV-2 en població adulta sana; la seroprevalença de la infecció per SARS-CoV-2 en embarassades i l'anàlisi de l'impacte sobre el desenvolupament de la gestació; o els biomarcadors genètics associats a la severitat en covid-19, entre d'altres.

La Conselleria de Salut ressalta en un comunicat que es varen impulsar aquestes subvencions dins el pla de mesures del Govern per a la gestió de la crisi sanitària. "A més de contenir i curar la malaltia, s’havia de fomentar la recerca per desenvolupar equips de protecció més eficients per a les persones que s’enfronten directament cada dia al virus; per crear mitjans de detecció més ràpids, eficaços i assequibles que permetin una reacció immediata del sistema de salut davant els primers símptomes, així com per dur a terme estratègies terapèutiques que puguin contribuir a la curació de la malaltia i a prevenir-la", afirmen.

stats